جمعه, ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-06-09
کد خبر: 36809 |
تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۹:۲۹ |
17 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

تورتیکولی در کودکان چیست؟ علت، تشخیص و درمان تورتیکولی در کودکان به بیماری گفته می‌شود که در اثر آن، سروگردن کودک به یک طرف می‌شود. این بیماری انواع مختلف داشته و در کودکان شایع بوده و افراد زیادی را درگیر خود می‌کند. اما با این همه راه و روش‌های بسیاری برای درمان آن وجود دارد […]

تورتیکولی در کودکان چیست؟ علت، تشخیص و درمان

تورتیکولی در کودکان به بیماری گفته می‌شود که در اثر آن، سروگردن کودک به یک طرف می‌شود. این بیماری انواع مختلف داشته و در کودکان شایع بوده و افراد زیادی را درگیر خود می‌کند. اما با این همه راه و روش‌های بسیاری برای درمان آن وجود دارد و این بیماری کودک به راحتی قابل درمان است. از این رو هیچ جای نگرانی برای والدین وجود ندارد. در این مقاله به عنوان پذیرش ۲۴ سعی کنید توضیحات کاملی در مورد علت تورتیکولی در نوزادان چیست؟ چه نشانه‌ها و نشانه‌هایی دارد و چگونه می‌توانم از آن سیستم ارائه کنم. سر آخر نیز روشهای مختلف درمانی را بررسی کرد. پس در ادامه همراه ما باشید.
علائم تورتیکولی در کودکان
تورتیکولی علائم ظاهری مشخص و مشخص به فرد دارد از این رو به سادگی قابل تشخیص است. از جمله علائمی که تورتیکولی در کودکان عبارت‌اند از:

تورم در گردن
صاف و نامتعادل بودن گردن (کجی گردن)
کج شدن سر به یک طرف
سردرد
عدم کودک در چرخش گردن
سفتی در گردن
احساس درد در نواحی گردن در حرکت حین آن
و…

شایان ذکر می کند که برخی از علائمی که مشان ارائه دهنده تورلی هستند، ظریف بوده اند و حتماً بایستی توسط پزشک تشخیص داده می شوند. اگر شما از سلامت کودک خود به شکافتید، ولی علائم مشخص از تورتیکولی ندید باز هم بهتر است که به یک متخصص اطفال مراجعه کنید چرا که علائمی که در این بخش به نام بردیم شایع ترین و در عین حال تکراری ترین نشانه ها از کودک به کودک است. اگر شما ممکن است شک داشته باشید که فرزندتان به این بیماری مبتلا شود یا نه می‌توانید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و یا اگر وقت و فرصت مناسبی برای مراجعه حضوری تور، می‌توانید از یک دکتر مغز و اعصاب آنلاین کمک بگیرید .
علت تورتیکولی در نوزادان چیست؟ علت انتخاب به تورتیکولی در کودکان
کودکان و نوزادان بنا به این بیماری تورتیکولی یا کجی گردن مبتلا می‌شوند. از جمله از علل به تورتیکولی در کودکان عبارت‌اند از:

عوامل وراثی و ژنتیکی
چندقلو زایی
اختلال ساختاری در عضله استرنو کلیدوماستوئید
زایمان با پا (بریک)
قراری سروگردن جنین در موقعیت نامناسب در طول بارداری
وزن زیاد هنگام تولد
بارداری و زایمان سخت
استفاده از فورسپس و خلاء برای زایمان
وارد شدن فشار زیاد به ناحیه گردن
آسیب جدی و درمان به سر و گردن
و…

در واقع عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند کودکان را به تورتیکولی تبدیل کنند. در واقع همه کودکان در معرض این بیماری قرار دارند، این بیماری را با مراقبت و از وقوع حوادث مختلف می‌توان تا حد و حدود زیادی از فرزندتان به این بیماری جلوگیری کرد.
همچنین برای دانستن دلایلی که باعث ایجاد یک کودک به تورتیک می‌شود، از یک دکتر اطفال مشورت بسازید. در صورت مراجعه حضوری سند، دکتر اطفال آنلاین نیز گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.
انواع تورتیکولی در کودکان
کودکان و نوزادان تحت اثر دو عامل کلی به تورتیکولی مبتلا می‌شوند. علل به تورتیکولی عبارت‌اند از:
تورتیکولی مادرزادی نوزادان
تورتیکولی مادرزادی شایع‌ترین علت تورتیکولی در نوزادان و کودکان است. شاید پیش خود بپرسید که تورتیکولی مادرزادی چیست؟ بایستی گفت تورتیکولی که تحت تأثیر عوامل مادرزادی باشد، اصولاً تا ۱ ماهگی کودک مشخص می شود. اصلی‌ترین دلیل به تورتیکولی مادرزادی شرایط سخت زایمانی است.

بسیاری از کودکان در اثر وزن زیاد هنگام تولد، چندقلویی، زایمان با پا (breech) و… به تورتیکولی مبتلا می‌شوند. این بیماری با اسمکجی نوزاد نیز می‌شود. اصولاً تورتیکولی که از نوع مادرزادی باشد، در بیمارستان و از بدو تولد تشخیص داده شده و از سنین کم با ارائه راه حل‌هایی توسط پزشکان درمان می‌شود. به عنوان مثال در بسیاری از مواقعکجی گردن نوزاد سه ماهه و یاکجی گردن نوزاد چهار ماههبه راحتی درمان می شود.
تورتیکولی اکتسابی در کودکان
نوع دیگری از تورتیکولی وجود دارد که هنگام تولد همراه کودک نبوده و فرد به این بیماری بعداً مبتلا می‌شود. تورتیکولی اکتسابی بیشتر در کودکان بالای ۲ سال مشاهده می‌شود. این نوع از بیماری تحت تأثیر عوامل مانند:

آسیب شدیدی به محدوده گردن
سندرم گریزل
عفونت
و … به وجود می‌آید.

این نوع از تورتیکولی نیز به راحتی قابل تشخیص بوده و با روش‌های درمانی می‌توان بیمار را بهبود داد.
در برخی از مواقع تورتیکولی یا کجی گردن در بچه‌ها در همان ابتدا تشخیص داده نمی‌شوند و تورولی مادرزادی که باید در همان اول تحت مداوا قرار بگیرند بعدها شدیدتر شده و والدین فکر می‌کنند این بیماری را از نوع اکتسابی می‌کنند. است.
البته تشخیص نوع تورتیکولی توسط یک دکتر مغز و اعصاب به راحتی انجام می‌شود. پس نیازی به نگرانی والدین از این بابت نخواهد بود. همچنین چه فرزند شما به تورتیکولی مادرزادی مبتلا شده باشد و چه تورتیکی آن از نوع اکتسابی باشد، هر دو آن‌ها قابل تحمل باشند و در طول روند خطر جدی فرزندشان را درمان کند.
پیشگیری از تورتیکولی در کودکان ممکن است؟
تورتیکولی جزیی ممکن است اتفاق بیفتد. از این رو مانع کامل و قطعی از آن به‌دور از عقل و منطق است. اما نکاتی وجود دارد که با توجه به آن‌ها و رعایت کردنشان می‌توان تا حد زیادی فرزندان خود را از این بیماری در امان نگه دارید.
اولین نکته‌ای که والدین باید به آن توجه کنند، زایمان است. شرایط از زایمان، حین زایمان و بعد از زایمانکه علل آن را در همین مقاله بیان کردند، ممکن است باعث بروز تورتیکولی در نوزاد شود. والدین می‌توانند با یک پزشک اطفال یا متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند.
همچنین در مورد هوا از تورتیکولی اکتسابی نیز بهتر است تا فرزندان خود رابرخوردهای زیادی از راسخ و فشارهای قوی داشته باشند. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از اینکه چگونه در امان نگه داشتن فرزندانتان از بیماری تورتیکولی از اطلاعات یک پزشک مغز و اعصاب استفاده کنید.
انواع روشهای درمان تورتیکولی در کودکان
خوشبختانه راه و روش‌های درمانی بسیاری برای این بیماری وجود دارد. پزشکان پس از معاینه کودک یا نوزاد و ارزیابی شرایط وی، بهترین روش درمانی را انتخاب می‌کنند. انواع روش‌های درمان تورتیکولی در کودکان عبارت‌اند از:
فیزیوتراپی تورتیکولی در کودکان
بهترین و در عین حال خاصترین روش برای درمان تورتیکولی در کودکان فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی تورتیکولی مادرزادی و اکتسابی باعث درمان کامل کودک شده و هیچگونه عارضه‌ای هم ندارد. در این درمان، تمرینات فیزیوتراپ را برای کودکان در نظر می‌گیرند که با انجام آن‌ها این درمان بیماری می‌شود. شایان ذکر است که بسته به شدت درد و سن وسال کودک، جلسات فیزیوتراپی تعیین می‌شوند. از این رو این روش درمانی ماه ممکن است بین چند هفته تا چند به طول بینجامد. اما شما در طی چند جلسه اولیه به صراحت شاهد روند درمان بود. شایان ذکر است که هزینه‌های مربوط به فیزیوتراپی متفاوت بوده و به عواملی مانند پزشک، مطب، شهر و … بستگی دارد. از این رو بهتر است از چند مرکز مختلف هزینه‌های فیزیوتراپی را جویا کنید و سپس با نظر گرفتن بودجه اقتصادی‌تان مناسب‌ترین آن را انتخاب کنید.
درمان خانگی تورتیکولی در کودکان
در واقع روش‌های مختلف برای درمان خانگی تورتیکولی وجود دارد به‌عنوان‌مثال حرکت‌های کششی وجود دارد که می‌تواند نقش فیزیوتراپی را ایفا کند.
از آن گذشته راهکارهایی را برای حین شیر خوردن نوزاد، یا خوابیدن کودک روی تخت پیشنهاد می‌دهند که با رعایت آن‌ها می‌توان تا حد زیادی این بیماری را کنترل کرد.
البته شایان ذکر می‌کند که درمان‌های خانگی به دلیلی که باید برای تشخیص توصیه توصیه شود، حتماً به یک پزشک مراجعه کنید. چرا که در بسیاری از موارد دیده شده است، فرد به دلیل ناآگاهی یا کم توجهی والدینشان، حرکات ورزشی را اشتباه انجام داده و این کار را انجام داده است، علاوه بر این برای بهبودی در روند معالجه ایجاد نمی‌شود، بلکه کودک را بیشتر می‌کند.
مصرف دارو برای درمان تورتیکولی در کودکان
با استفاده از داروهایی نظیر توانایی‌های رهاسازی گلوتامات، پرامیپکسول، تری هگزیفنیدیل و … می‌توان بیماری تورولی یا کجی گردن را تا حدودی درمان کرد. از این روش برای درمان کجی گردن کودکان بسیار کم استفاده می شود. داروها اصولاً در حالتی که وی دارای شرایط خاصی است، تجویز می‌شوند.
کلاه تورتیکولی و درمان کجی گردن در نوزاد

یکی از پرکاربردترین روش‌های درمان تورتیکولی در نوزادان از این کلاه است. در این روش درمانی نوزاد یا کودک خردسال یک کلاه بر سر خود قرار می دهد این کلاه با توجه به ساختاری که دارد، قالب سازی جمجمه می شود. این نوع درمان با توجه به شدت بیماری و شرایط مریض، ۳ الی ۹ ماه به طول می‌انجامد.

عمل جراحی تورتیکولی
شاید گفت نادرترین روش درمانی تورتیکولی استفاده از جراحی است. عمل جراحی در واقع به خاطر عوارض و خطراتی که دارد، چنگی به دل نزده و از طرفی دیگر چون راه‌های زیاد و بی خطری برای درمان این بیماری وجود دارد، در نتیجه در شرایط عادی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. اما در برخی از مواقع لازم است تا حتماً جراحی صورت گیرد که این تصمیم برعهده جراح است.
کی به پزشک مراجعه کنید کنیم؟
تورتیکولی در کودکان یک بیماری شایع است که به دو صورت مادرزادی و اکتسابی بروز می‌دهد. این بیماری قابل درمان بوده و پس از طی مراحل درمان کودکان به سلامت کامل خود می‌رسد. اما هرچقدر که تشخیص این بیماری زودتر بوده و درمان را زودتر آغاز کنید در نتیجه، مدت زمان درمان کمتر شده و روند معالجه نیز بهتر انجام شود. از این رو به عنوان پذیرش ۲۴ و با استناد به گفته‌های پزشکان و چشمی که دکتر جراحی تورتیکولی هستند، می‌توانم بگویم، هر وقت نشانه‌های درد و عدم چرخش کامل گردن به هر دو سو را در کودکانتان ببینید و یا آن‌ها را ببینید. به علائم دیگری که در این مقاله ذکر شده است، بهتر است هر چه سریعتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین اگر وقت و یا فرصتی برای مراجعه حضوری را دارید، می‌توانید از یک دکتر مغز و اعصاب آنلاین نیز کمک بگیرید.
در این مقاله سعی کنید تمام آنچه را که در مورد بیماری تورتیکولی لازم است بدانید را به شما ارائه دهید. امیدواریم با خواندن این مقاله نهایت لذت را ببرید.
سؤالات متداول تورتیکولی در کودکان
آیا تورتیکولی در کودکان قابل درمان است؟
بله – روش‌های بسیار متنوع برای درمان بیماری تورتیکولی در کودکان وجود دارد. از این رو جای هیچ نگرانی برای والدینی که کودک یا نوزاد تازه متولد شده آن‌ها به این بیماری مبتلا است، وجود ندارد.
آیا تورتیکولی در کودکان خطرناک است؟
بله – اگر تورتیکولی درمان نمی شود، مشکلاتی را برای فرد به همراه دارد.
چه کودکی بیشتر در قرار دادن به تورتیکولی قرار دارند؟
تورتیکولی یا کجی گردن یک بیماری شایع در کودکان و نوزادان بوده و می‌تواند برای هر شخص بیفتاد باشد. اما به طور کلی نوزادانی که در شرایط سختی به دنیا آمده اند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

منبع:

مجله پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

منبع

kidshealth.org uptodate.com

منبع خبر «» است و خبرگزاری پرس پرشیا در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 36809 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09359510666  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری پرس پرشیا مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری پرس پرشیا در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!