جمعه, ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-06-09
کد خبر: 41550 |
تاریخ انتشار : ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۹:۲۹ |
17 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مشکل هراس یا پانیک چیست؟ درمان پانیک ممکن است؟ همه‌ای ما در طول زندگی بارها دچار احساساتی چون ترس و نگرانی شده‌ایم، زیرا این واکنش‌ها کاملاً طبیعی هستند و بدن در واقع باید این واکنش‌ها را از خود نشان دهند. اختلال هراس یا پانیک (پنیک) نیز شرایط مشابهی دارد، یعنی فرد دچار این مشکل می‌شود […]

مشکل هراس یا پانیک چیست؟ درمان پانیک ممکن است؟

همه‌ای ما در طول زندگی بارها دچار احساساتی چون ترس و نگرانی شده‌ایم، زیرا این واکنش‌ها کاملاً طبیعی هستند و بدن در واقع باید این واکنش‌ها را از خود نشان دهند. اختلال هراس یا پانیک (پنیک) نیز شرایط مشابهی دارد، یعنی فرد دچار این مشکل می‌شود که به‌طور منظم عارضه وحشتناک و ترس را تجربه می‌کند که این واکنش‌ها بدون دلیل خاصی هستند، اما حمله پانیک یا مانع هراس است؟ در ادامه مقاله تصمیم داریم به سوال هراس چیست پاسخ بده و هرآنچه باید درباره این مشکل را نیز در اختیار قرار دهد.
علائم مانع پانیک چه هستند؟ تشخیص مشکل پانیک
برای اینکه پاسخ مناسبی به سؤال هراس چیست، باید در ابتدا علائم هراس رابررسی قرار گیرد. نکاتی که باید به آن اشاره کنیم این است کهمشکلات هراس و ترس بدون هیچ علامت قبلی ظاهر شود و شروع آن به صورت عملی و بدون هشدار باشد.
همچنین باید بدانید هیچ راهی برای جلوگیری از حمله پانیک پس از شروع آن وجود ندارد و باید مدت‌زمان مشخصی بگذرد تا این علائم ناپدید شوند. این علائم عبارتند از:

ضربان قلب بالا
احساس ضعف
تعریق
حالت تهوع
درد در قفسه سینه
لرزش
گرگرفتگی
تنگی نفس
به لرزه افتادن اندام‌های بدن
احساس خفگی
سرگیجه
سوزن سوزن شدن بدن یا بی‌حسی
خشک شدن دهان
احساس خلسه

دقت نداشته باشد هراس پانیک علاوه بر علائم جسمانی یک‌سری نشانه‌های روان‌شناختی پانیک نیز دارد که می‌توان آن‌ها را نشان داد زیرا بی‌خوابی، ایجاد مشکل در استفاده از فرد، کاهش میل جنسی، احساس گیر کردن غذا در گلو و احساس وحشت و سراسیمگی اشاره کرد.
مورد دیگری که باید به آن اشاره کند تا شما را مشخص کنید. /p>
اختلال پانیک یا وحشت زدگی می‌تواند هر روز چندین بار برای فرد اتفاق بیفتد، یا ممکن است هر هفته یا هر ماه شاهد این اتفاق باشید. از طرفی گاهی اوقات فرد متوجه می‌شود که ممکن است دچار اختلال پانیک و وحشتناک شود که در چنین موقعیتی با تشخیص به‌موقع و انجام راه‌های مقابله با مشکل مواجه می‌شود. این مشکل در زنان بیشتر از مردان دیده می شود و می توانم با برخی از کارها و هواها از رخ دادن آن جلوگیری کنم.
علل ایجاد اختلال پانیک یا وحشت زدگی
تا‌به‌حال درست و دقیق در رابطه با علل ایجاد اختلال پانیک یا وحشتناک زدگی به دست نیامده است و مشخص نیست که چه چیزی باعث حرکت پانیک می‌شود، اما باید متذکر شد که برخی از عوامل ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند. در ادامه بررسی این عوامل می‌پردازیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

عوامل زیست شناختی و جسمانی: بهم خوردن برخی از عوامل بدن باعث می‌شود که پانیک در بدن فرد ایجاد شود. عوارضی چون بارداری، پرکاری تیروئید، بیماری، بیماری‌های کلیوی و دست می‌تواند در این سیستم‌های بدنی اختلال ایجاد کند که باعث ایجاد این اختلالات در عصبی و استرسی می‌شود.
اثر ژنتیک و ارث در بروز پانیک اتک: از مهمترین علل ایجاد هراس و ترس می‌توان به عوامل ژنتیکی و ارثی اشاره کرد. اگر شما در خانواده‌های زندگی می‌کنید که پدر و مادرتان دارای خطری می‌شوند، ممکن است شما نیز مانند آن‌ها رفتاری بسیار بالا داشته باشید. اما نمی‌گوید که این مشکل به ژن‌های مرتبط است، بلکه برخی از ژن‌ها می‌توانند چنین مشکلی را به همراه داشته باشند.
تاثیر محیط و اجتماع در اختلال پانیک: یکی از شایع‌ترین دلایلی که می‌توان برای ایجاد این مشکل به آن اشاره کرد، محیط و اجتماع است. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات مشترک، تغییری در محیط زندگی، مرگ عزیزان، آسیب، بیماری و مواردی از این دست از آسیب عصبی می‌شوند و گاهی اوقات این برنامه ادامه دار می‌شود، به طوری که فرد دچار اختلال هراس و ترس می‌شود.
علائم اختلال هراس
انواع اختلال هراس
تا‌به‌اینجا در رابطه با اختلالات پانیک چه مواردی را مورد بررسی قرار دادیم و علل و علل ایجاد این مشکل را نیز بررسی کردیم، اما نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که این مشکل را در موارد متفاوتی داشته باشید و پاسخ دهید. با عوامل مختلف این احساس می‌شود. در ادامه به بررسی انواع هراس می‌پردازیم تا با شرایط هر یک آشنا شوید.
اختلال هراس خاص (فوبیاهای خاص)
فوبیا یکی از اختلالات اضطرابی می‌شود و منظور از فوبیا احساس ترس شدید از یک موضوع خاص است. فردی که دچار فوبیا است گمان می‌کند که با موضوعی روبرو می‌شود که از آن فوبیا بدترین اتفاق ممکن است رخ دهد، از همین‌رو هنگام برخورد با موقعیت‌های استرس و ترس شدید می‌شود.
برای مثال آراکنوفوبیا یا عنکبوت هراسی یکی از انواع هراس خاص است، به‌طوری‌که فرد در معرض خطر با عنکبوت و حتی تصور آن است که شدیداً می‌شود. برخی از هراس اختصاصی انواع دیگری نیز دارد که می‌توان به ترس از مار، ارتفاع، رعد و برق، هواپیما، خون، عدم هر ثبت نام کنکور و … اشاره کرد. اگر شما این دست را از فوبیاها دارید، می‌توانید موضوع را با یک دکتر ترس‌های خاص درمیان بگذارید تا راهنمایی‌های لازم صورت بگیرد.
اختلال هراس اجتماعی
اختلال هراس اجتماعی (اختلال اضطراب اجتماعی)
از دیگر انواع هراس می‌توان به هراس اجتماعی اشاره کرد، اما منظور از هراس اجتماعی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که افراد مبتلا به عدم انجام فعالیت‌های هراسی در اجتماع و حتی ظاهر شدن در جمع می‌ترسند و اگر در اجتماع‌هایی که می‌توانند حملاتی را از خود نشان دهند و اضطرابی داشته باشند، می‌شوند.
در واقع می‌توان گفت که جمعیت هراسی نوعی احساس خجالت شدید در فرد است که باعث می‌شود فرد با مردم، غریبه‌ها یا صاحب قدرت مانند استاد دانشگاه هستند، رئیس‌جمهور کاری و غیره ممکن است، زیرا این کارها باعث می‌شوند. ایجاد نگرانی و ترس شدید در فرد می‌شود.
حال افراد دچار این مشکل می‌شوند به این دلیل که ترس کمتری را تجربه می‌کنند و آرام‌تر می‌شوند، معمولاً از اجتماع و موقعیت‌های اجتماعی دوری می‌کنند. توصیه می‌شود این افراد از یک مشاور ترس کمک کنند تا این مشکل را حل کنند و به‌درستی در اجتماع حاضر شوند.
هراس از مکان‌های شلوغ یا آگورافوبیا (Agoraphobia) )
از انواع مختلف هراس و ترس می‌توانم به آگورافوبیا که با نام‌های دیگری چون برون هراسی و گذر هراسی شناخته می‌شود اشاره کرد، اما گذر هراسی چیست؟ منظور از این مشکل است که فرد هنگام حضور در مکان‌های ناآشنا یا فضاهای باز ترس و استرس می‌شود، از این رو تمام تلاش خود را می‌توان انجام داد که در خانه و محل کار و در محیط بیرون و محیط‌های ناآشنا رفت و آمد نمی‌کند. . برخی از افرادی که چنین فوبیایی دارند، ممکن است عمل هراس را نیز تجربه کنند. بنابراین که در مکان‌های عمومی حاضر می‌شوند این کار می‌شوند.
ترس از تنهایی و تنها ماندن
ترس از تنها ماندن یکی از انواع اختلال هراس در کودکان است. این بزرگ‌ترین مشکل تنها به کودکان مختصر نیست و می‌توانند آن را تجربه کنند. این مشکل در اکثر مواقع زمانی پیش می‌آید که فرد یا کودک در یک زمان با دست دادن عزیزان یا دوستان خود با مشکل مواجه می‌شود. این موضوع در برخی از موارد به یک اختلال تبدیل می‌شود و می‌توان آن را به واقعیت تبدیل کرد و عصبی را به همراه داشته باشد. برای مثال، اگر فرد در یک موقعیت تنها باشد، دائماً به این فکر می‌شود که ممکن است در معرض خطر باشد، به‌همین‌دلیل سطح اضطراب و نگرانی بالا می‌رود و فرد حمله پانیک خواهد شد.
اختلال پانیک در خواب
اختلال هراس در خواب معمولاً در شب اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود که فرد از خواب با ترس و دلهره بیدار شود. در چنین وضعیتی فرد از نظر نفس کشیدن با مشکل قلب خواهد شد و تپش نیز خواهد کرد. نکاتی که باید به آن اشاره کرد این است که هراس و پانیک در شب با یکدیگر تفاوت دارند.
در رابطه با تفاوت هراس پانیک شبانه باید گفت که هراس شبانه را تجربه می‌کنند از آن بی‌اطلاع هستند و ممکن است زمانی که خواب هستند از رختخواب بیرون بیایند، داد بزنند، گریه و کارهای مشابهی را انجام دهند. دادن و دوباره پس از آن هراس شبانه تمام شد به خواب بروند.
حمد پانیک اما متفاوت است و فرد پس از آن این حمله را تجربه می‌کند از خواب بیدار می‌شود و علائم حمله را مشاهده می‌کند و مدت‌زمان بسیاری از طول می‌کشد تا دوباره بخوابد. تابه‌حال متخصصان نمی‌توانند مانع از هراس شبانه شوند را به‌طور دقیق متوجه می‌شویم، اما طبق تحقیقات انجام شده، زمانی که یک موضوع در پردازش مغز و سیستم عصبی تأثیر منفی بگذارد و باعث ترس و اضطراب شود هراس در خواب رخ خواهد داد.
یا پانیک بدشکلی
اختلال بدشکلی هراسی
اختلال بدشکلی هراسی یک نوع اختلال روانی به شمار می‌آید که می‌تواند یک عارضه شدید باشد و باعث شود که فرد به دلیل شرم و اضطراب از حضور در جمع اجتناب کند. فرد می‌تواند این افراد را معمولاً دچار مشکل کند، آینه می‌آیستد تا ظاهر و تصویر را در آینه و مدام فکر می‌کنم که زیبایی کافی برای حضور در اجتماع و موقعیت‌های مختلف را ندارد و به همین دلیل احساس ترس و اضطراب می‌شود.
اثر افرادی که دچار این مشکل می‌شوند معمولاً سعی می‌کنند با استفاده از آرایش‌های غلیظ ناقص‌هایی که گمان می‌کنند را پوشش دهند. اختلال بدشکلی هراسی بیشتر در سنین نوجوانی دیده می‌شود و هر دو جنس دختر و پسر می‌توانند این مشکل را تجربه کنند.
آیا می‌توانم از پانل با هراس یک هوای کرد؟
در این مقاله به سوال مشکل هراسی چیست پاسخ دادیم و متوجه شدیم که این مشکل می‌تواند بسیار سخت و اذیت‌کننده باشد. از همین رو بسیاری از افراد به دنبال راه‌کارهایی هستند که از این مشکل هستند. در رابطه با این موضوع باید گفت که چرا از عمل هراس پانیک معمولاً سخت است و ممکن است نتیجه‌ای صددرصدی نیز نباشد.
نوشیدن الکل، مصرف کافئین و سایر محرک‌ها و همچنین داروهای مفید می‌تواند این مشکل را بیشتر ایجاد کند، بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که مصرف این مواد را کاهش دهید.
همچنین توصیه می‌شود در صورتی که از اختلال یا فوبیای خاصیت رنج می‌برید با یک مشاوره آنلاین دکتر و مغز و اعصاب مشورت کنید تا پیش از ابتلا به اختلالات عصبی شوید، مشکل را حل کنید. از طرفی شما می‌توانید با خواندن تجربیات پانیک از موارد مربوط به اختلال پانیک نی نی سایت خوبی درباره این اختلال اطلاعات کسب کنید.
تشخیص اختلال هراس چگونه است؟
اگر شما جزو افرادی هستید که گمان می‌کنید علائم هراس را تجربه کرده‌اید، توصیه می‌شود مراقبت‌های لازم پزشکی را انجام دهید و نسبت به این علائم بی‌توجه نباشید. دقت داشته باشید که اگر دچار حمله پانیک شوید، باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید. در آزمایش‌های انجام‌شده انجام می‌شود و اگر پزشک برای انجام نوار قلب نیاز به تجویز می‌کند. تمام این بررسی‌ها به این دلیل انجام می‌شود که پزشک مطمئن باشد که حمله شدیدی به اتفاق نیفتاده است و خطری شما را تهدید نمی‌کند.
اگر بررسی‌های اولیه انجام شد و پزشک تشخیص داد که شرایط بیماری بیمار نرمال است، فرد را به یک دکتر عمومی ارجاع می‌دهد. در ادامه معاینه روان و اعصاب فرد انجام می‌شود و اگر پزشک معالجه هراس را تشخیص دهد، به درمان این مشکل خواهد پرداخت. گاهی اوقات لازم است که بیمار را یک دکتر متخصص مغز و اعصاب معاینه می کند تا اطمینان از سلامت بیمار حاصل شود. حال اگر معاینه‌های لازم انجام شود و پزشک اختلال هراس و پانیک را تشخیص داد، چگونه اختلال هراس را درمان کنیم؟

درمان پانیک ممکن است؟
درمان پانیک به صورت صددرصد امکان پذیر نیست و در اکثر مواقع دکتر متخصص مغز و اعصاب از روش‌هایی استفاده می‌کنند که بیماری‌های بیماری را تحت کنترل در بیاورد قرار می‌دهند. در واقع این روش‌ها به‌گونه‌ای هستند که فرد می‌تواند با استفاده از آن‌ها، افکار و اعمال خود را تغییر دهد و عملکرد بهتری در برابر ترس‌های خود داشته باشد.
گاهی‌آوقات داروهای بیماری‌های پانیک نیز توسط دکتر متخصص مغز و اعصاب تجویز می‌شوند. فرد مبتلا به این مشکل می‌تواند با استفاده از این قرص‌ها و ترس از ترس خود را کنترل کند، اما شاید برای شما سوالی پیش بیاید که داروی ضد هراس چیست؟ شما و نوع مشکلی که در آن وجود دارد از بهترین آن‌ها استفاده می‌کند.
البته می‌توانم به‌عنوان موثرترین دارو برای پانیک به قرص‌هایی چون فلوکستین، پاروکستین و سرترالین اشاره کرد. همچنین گاهی اوقات پزشک متخصص مغز و اعصاب از داروهایی چون توانایی‌های بازجذب سروتونین و نوراپی افراد را دارد که از داروهای ضد عفونی می‌شوند و همچنین داروهای ضدتشنج استفاده می‌کند. دیازپام یا کلونازپام نیز از قرص‌های ضد افسردگی می‌شوند که گاهی اوقات برای درمان پانیک نیز از آن‌ها استفاده می‌شود.
توصیه می‌شود قرص‌های اختلال هراس را بدون مشورت با دکتر متخصص مغز و مصرف مصرف کنید، زیرا این قرص‌ها می‌توانند بیشتر را برای شما به همراه داشته باشند. از همین رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که از مجموعه پذیرش ۲۴ کمک بگیرید و مشاوره کنید. لازم را انجام دهید تا در نهایت دکتر مغز و اعصاب را به شما معرفی کنید تا با مراجعه به پزشک تشخیص بیماری در ادامه درمان آن به‌موقع می‌گیرد.
شما می‌توانید در صورت مشاهده علائم بیماری هراس با یک مشاوره آنلاین دکتر مغز و اعصاب را بررسی کنید، گاهی اوقات به شما پیشنهاد می‌شود.
درمان خانگی اختلال هراس یا پانیک با مدیتیشن، ورزش، خواب کافی و کم کردن مقدار مصرف کافئین قهوه و چای نیز توصیه میشود اما نظر متخصص پانیک درکنار انجام این روشهای درمانی مفید و موثر است.
درمان اختلال هراس در طب سنتی نیز امکان‌پذیر است که شما می‌توانید درصورت علاقه به این سبک از درمان مقاله اختصاصی مربوط به را مطالعه کنید تا به‌خوبی از شرایط درمان مطلع شوید.
سوالات متداول درباره حمله پانیک
عوارض بعد از حملات هراس و پانیک چیست؟
از شایع‌ترین عوارض مربوط به این اختلال می‌توان به خستگی، بی‌حالی، بدن درد و خواب‌آلودگی اشاره کرد.
آیا حملات پانیک می‌توانند با مرگ همراه باشند؟
معمولا چنین اتفاقی نمی‌افتد و این بیماری تهدیدی برای زندگی نیست، اما از آنجایی که می‌تواند آزاردهنده باشد، توصیه می‌شود نسبت به تشخیص و درمان آن بی‌توجه نباشید.
آیا اختلال پانیک باید درمان شود؟
بله. این اختلال اگر کنترل یا درمان نشود، می‌تواند مشکلات مختلفی را در زندگی روزمره شما ایجاد کند و باعث شود که از انجام کار و زندگی ناتوان شوید.
جمع‌بندی
در این مقاله به پاسخ سوال اختلال پانیک چیست پرداختیم و هرآنچه باید درباره‌ی این اختلال بدانید را نیز بررسی کردیم. اکنون شما با علائم و عوارض پانیک آشنا هستید، بنابراین نباید نسبت به علائم این اختلال بی‌توجه باشید، بلکه با مشاهده هریک از علائم باید با یک مشاوره آنلاین دکتر مغز و اعصاب مشورت کنید تا روند تشخیص و درمان به سرعت انجام شود.

منبع:
https://www.paziresh24.com/blog/

منبع خبر «» است و خبرگزاری پرس پرشیا در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 41550 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09359510666  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری پرس پرشیا مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری پرس پرشیا در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!