چه مدت بعد از بررسی میتوان واکسن زد؟ زمان مناسب برای تزریق واکسن بعد از ساختن تزئین اصولا بعد از ابتلا به کوید -۱۹ یک نقطه مشخص وجود تا ایمنی طبیعی بدن در برابر عواملی که باعث ایجاد آن می شود. اما به نظر میرسد این مصونیت فقط برای حدود سه تا شش ماه دوم […]
چه مدت بعد از بررسی میتوان واکسن زد؟
زمان مناسب برای تزریق واکسن بعد از ساختن تزئین
اصولا بعد از ابتلا به کوید -۱۹ یک نقطه مشخص وجود تا ایمنی طبیعی بدن در برابر عواملی که باعث ایجاد آن می شود. اما به نظر میرسد این مصونیت فقط برای حدود سه تا شش ماه دوم میآورد. بههمیندلیل، انجام واکسیناسیون گام بعدی برای دریافت بهترین محافظت در برابر بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از کووید-۱۹ است.
بنابراین اگر در حال بهبودی از کوید-۱۹ خفیف یا شدید هستید، تزریق دوز اول یا دوم واکسن فوق العاده در ۱ تا ۲ ماه بعد از کمک به هوا از عود بیماری می کند. طبق مطالعات، بزرگان واکسینه نشده دو بیشتر از افرادی که پس از بهبودی واکسینه شدن، ممکن است برای بار دوم به کوید-۱۹ میشوند. در ادامه این مطلب به جزئیات بیشتر در مورد زمان مناسب برای تزریق واکسن بعد از بررسی با توجه به اهمیت دادن
آیا بعد از تزریق واکسن تست مثبت می شود؟
طبق اصول پزشکی هرگز! زیرا در همه واکسنهای خبری از وجود ویروس زنده یا پیکره کامل ویروس نیست. به عنوان مثال، در واکسنهایی مانند سینوفارم و بهار کردن ویروسها برای فعالسازی سیستم ایمنی بدن و ایجاد محافظت در برابر استفاده از کووید-۱۹ استفاده میشود.
در واکسنهای آدنوویروسی مانند آسترازنکا، اسپوتنیک و پاستوکووک از یک حیوان آدنوویروس بهعنوان ناقل برای حمل اسپایک ویروس استفاده میشود. واکسنهای mRNAمانند فایزر، مدرنا و جانسون اند جانسون نیز حاوی ژنتیکی Mrna ویروسهایی هستند که سیستم ایمنی بدن به محض خطره با آن شروع به تولید علیه ویروسها میکنند.
بنابراین، اگر بعد از تزریق واکسن بررسی کنید، شما مثبت میشوید باید به این موضوع شک کنید که یا بعد از تزریق واکسن ناقل بوده یا شده است.
اساسا زمانی تست PCR مثبت میشود که ژنتیکی DNA در نمونه خلط فرد وجود داشته باشد و پس از تکثیر بتوان به روش الکتروفورز آن را شناسایی کرد. اگر دقت کنید واکسنهای حاوی ویروس DNA هستند و در نتیجه نمیتوانند در نتیجه آزمایش PCR ایجاد کنند.
توصیه میکنیم اگر بعد از تزریق، عوارض واکسن بدن مانند تب، لرزش درد، درد، درد شکم، تورم غدد لنفاوی و احساس میکند که از ۲۲ ساعت ادامه پیدا میکند، به ناقل بودن خود میپردازد. پزشک متخصص عفونی مشورت کنید.
اگرچه شما نیازی به تست ویروسی منفی قبل از واکسیناسیون دارید اما توصیه میکنیم در صورت داشتن علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا از تزریق واکسن امتناع و حتما با پزشک بررسی کنید.
قابل ذکر است که گرفتن دوش بعد از واکسن از معمالتی ندارد اما بهتر است زمان آن کوتاه شود. زیرا استحمام در فضایی با دما و بخار زیاد میتواند باعث کاهش و تشدید عوارض واکسن میشود.
آیا بعد از زدن واکسن ناقل هستیم؟
با توجه به نکات ذکر شده در بخش قبل، میتوان به صراحت گفت که بعد از تزریق واکسن هیچکس به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نمیشود. بنابراین، به هیچوجه شما بعد از زدن واکسن شما ناقل نمیشوید.
مگر اینکه بیاحتیاطی داشته باشید و در اثر نزدیک ماسک یا حضور در محیطهای شلوغ، این ویروس از دیگران به شما سرایت کرده باشد. در واقع عامل اصلی ناقل شدن بعد از زدن واکسن شما بیاحتیاطی شما در چند روز قبل یا بعد از تزریق اول، دوم یا حتی دوز سوم جنگل یا بوستر است. مشورت با پزشک میتواند اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما بگذارد.
در صورت صورت به صورت واکسن بزنیم؟
اگرچه برای کووید-۱۹ یک محافظت یا مصونیت طبیعی از طریق فعال سیستم ایمنی بدن ایجاد میکند، اما تخمین زده میشود که این شرایط نیز مانند واکسیناسیون برای کمتر از ۶ ماه ممکن است به خطر حمله به کووید-۱۹ میشود. /p>
بنابراین، ازآنجاییها که امکان دارد مجدداً وجود داشته باشد و بیماری کووید-۱۹ میتواند پزشکی شدیدی ایجاد کند، مرکز کنترل و از بیماریهای ایالات متحده آمریکا (CDC) توصیه میکند که به کووید-۱۹ بیمار مبتلا شود و بعد از گذشت مدت زمان مشخص شود. برای دریافت واکسن اقدام کنند. علاوه بر این، طبق مطالعات واکسیناسیون ممکن است بهتری نسبت به انجام به کووید-۱۹ ارائه دهد.
یکی از تحقیقات چندبرابر، افرادیکه در سال ۲۰۲۰ کووید-۱۹ مبتلا هستند و پس از آن برای تزریق واکسن اقدام کردهاند، سطوح بسیار بالایی از آنبادیهای مختلف بر علیه این ویروسهای واقعی تولید شدهاند که احتمالاً در برابر سویههای بعدی نیز قرار دارند. خواهند بود. برخی از تحقیقات به این نوع عملکرد ایمنی هیبریدی میگویند.
بنابراین، اگر بعد از دوز اول واکسن دریافت کنید یا بعد از دوز دوم آن را به بیماری کووید-۱۹ مبتلا کنید، در هر صورت باید برای تزریق دوز دوم و دوز سوم یا دوز بوستر اقدام شود.
البته شما باید بدانید که طبق اصول پزشکی، میان دوز سوم واکسن و دوز بوستر تفاوت وجود دارد. زمانی که از اصطلاح دوز سوم استفاده میشود که فرد بهدلیل برای درمان بیماریهای بیضرر ایمنی یا پاسخی از یک سیستم ایمنی ضعیف، مطمئناً پاسخ قوی نسبت به تزریق دوز اول و دوم واکسن ارائه نمیدهد. در نتیجه تزریق دوز سوم میتواند کمک زیادی به بهبود وضعیت ایمنی بدن کند.
درحالیکه دوز بوستر یا تقویتکننده مختصر همه افراد بالای ۱۸ سال است که بهدلیل گذشت ۴ تا ۶ ماه زمان از تزریق دوز دوم واکسن نیاز به افزایش پاسخ ایمنی تضعیف میشود. در موارد قبلی ذکر شد که سطح بدن بعد از گذشت بیش از ۶ ماه از واکسیناسیون ناشی از کاهش میکند.
چه مدت بعد از بهبودی از کوید-۱۹ میتوان برای تزریق واکسن اقدام کرد؟
پس از مثبت شدن نتیجه تست PCR کوید-۱۹ باید واکسن زدن را تا زمانیکه علائم شما تغییر کند و دوران قرنطینه به پایان برسد، به تعویق بیندازید. اصولا این بازه زمانی بسته به شدت علائم شما و درمانهایی که ممکن است دریافت شوند، تغییر کنند. زمانی بعد از اینکه به کووید-۱۹ بروید میتوان از قرنطینه خانگی خارج شد و به محل کار یا محیط اجتماعی باز شد:
۱۴ روز از شروع علائم شما گذشته باشد.
بدون استفاده از کاهشدهنده تب، علائمی از تب و در شما مشاهده میشود.
سایر علائم شما به تشخیص پزشک در حال بهبود باشند.
اگرچه برخی از علائم دیگر کووید-۱۹ مانند کاهش یا از دست دادن قدرت بویایی و چشایی ممکن است مدتی طول بکشد تا از بین بروند. اما تا زمان بهبود کامل آنها نیازی نیست واکسیناسیون را به بیاندازید. چند بار از ۶ ماه طول میکشد تا قدرت بویایی خود را به دست آورد.
طبق مطالعات انجام شده، هر کس کمکهای دارویی یا ضدکه بهخوبی علائم بیماری کند خفیف او طی ۱۴ روز قرنطینه بهبود یافت، میتواند بعد از گذشت ۴ تا ۶ هفته از مصرف برای زدن واکسن اقدام کند. حال تفاوتی نمیکند که دوز اول، دوز دوم یا دوز بوستر باشد.
به عنوان مثال، ممکن است یک ماه بعد از تزریق دوز اول واکسن به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوید. ابتدا باید به سرعت خودتان را به مدت ۱۴ روز قرنطینه کنید. نکته قابل توجه این است که شما دیگر نمیتوانید بر اساس زمان درج شده روی کارت واکسن برای تزریق دوز دوم اقدام کنید. در اصل باید تا ۶ هفته بعد از انجام ۴ بیماری به مرکز واکسیاسیون مراجعه و اقدام به تزریق دوز دوم کنید.
ممکن است کمی بین تزریق دوز آسیب ایجاد شود، اما یادتان باشد که تزریق واکسن میتواند باعث تداخل در شرایط مصونیت طبیعی بدن در اثر اعمال به کووید-۱۹ و حتی کاهش افزایش آن شود. نگران نباشید، در اکثر واکسنها تا ۳ ماه امکان دور انداختن بین دو دوز اول و دوم وجود دارد.
قابل ذکر است که اگر مخالفبادیهای مونوکلونال یا پلاسمای نقاهتبخش برای بهبود کوید-۱۹ دریافت کردهاید، باید ۹۰ روز قبل از تزریق واکسن صبر کنید. دلیل این امر این است که آنتیبادیهای موجود در این درمانها ممکن است مانع از ایجاد یک پاسخ ایمنی کامل نسبت به واکسن شوند. اگر مطمئن نیستید که دقیقا کدامیک از درمانهای کوید-۱۹ را در طول بیماری خود دریافت کرده اید، با پزشک خود صحبت کنید.
با افزایش شدت بیماری کووید۱۹ بهخصوص در افراد مبتلا به بیش از ۳ هفته نیاز به بستری شدن در بیمارستانها، شدت پاسخ ایمنی بدن نیز قویتر خواهد بود. بههمین دلیل، معمولاً پزشکان به این توصیهها میتوانند بعد از گذشت ۲ تا ۲.۵ ماه بعد از تزریق واکسن اقدام کنند.
اگر اخیراً مبتلا به کووید-۱۹ شد، دوز دوم واکسن گزارش را دریافت کرد و ۱۸ سال به بالا، توصیه میشود تا ۱۰ یا ۱۴ هفته پس از بهبودی از منتظر بمانید و سپس یک دوز بوستر یا تقویتکننده دریافت کنید. . اصولا برای واکسنهای حاوی ویروس مانند سینوفارم بهترین زمان ۱۰ هفته و برای واکسنهای آدنوویروسی مانند آسترازنکا بهترین زمان ۱۴ هفته است.
گفتگوی آنلاین با متخصص عفونی و ویروس کرونا الف>
بنابراین، تزریق واکسن بعد از اینکه به چه چیزی بپردازید نه تنها کافی است. بهخصوص با ویروس سویههای جدید مانند دلتا و اُمیکرون که رفتارهای قابل پیش بینی ندارند. اگر هنوز در مورد تزریق واکسن بعد از بررسی کووید-۱۹، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
شرایط مراجعه حضوری را نشان می دهد. پیشنهاد میکنیم از پزشک فونی آنلاین پذیرش ۲۴ مشاوره آنلاین تلفنی و متنی بگیرید. مشکلات خود را مطرح کرده و از ویزیت متخصص آنلاین عفونی برای رفع ابهام استفاده کنید.
منبع:
https://www.paziresh24.com/blog/