جمعه, ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-06-09
کد خبر: 37167 |
تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳ |
11 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

دولتی یا تودلی؛ کدام سهام «مدیریتی تر» است؟ به گزارش «اخبار خودرو»، عضو ارشد شورای سردبیری «دنیای خودرو» در اینباره نوشت: در خردادماه سال ۹۸ هیأت عالی امتیازی طی جلسه‌ای که به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارای وقت برگزار می‌شود، باقی مانده سهام دولت در ۱۸ شرکت بزرگ بورسی ایران و سایپا را به […]

دولتی یا تودلی؛ کدام سهام «مدیریتی تر» است؟

به گزارش «اخبار خودرو»، عضو ارشد شورای سردبیری «دنیای خودرو» در اینباره نوشت:

در خردادماه سال ۹۸ هیأت عالی امتیازی طی جلسه‌ای که به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارای وقت برگزار می‌شود، باقی مانده سهام دولت در ۱۸ شرکت بزرگ بورسی ایران و سایپا را به تصویب رساند. اما این مهم در آن دولت دوازدهم به انجام نرسید. در دولت سیزدهم نیز پس از آن‌که رئیس دولت در بند هشتم از فرامین هشت‌گانه خود برای صنعت خودرو، دستور «تعیین تکلیف مدیریت دولتی شرکت‌های خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا ظرف ۶ ماه آینده به بخش غیردولتی» را صادر کرد، سازمان خصوصی‌سازی ایجاد کرد. که ۵ درصد باقیمانده سهام دولت در ایرانخودرو و هم ۱۷درصد باقیمانده در سایپا، وثیقه‌گذاری شده است. بر این اساس، این دو خودروساز که به اصطلاح «سهام تودلی» گفته می‌شود، می‌شود، قرار می‌گیرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد خودروسازان با یک برنامه ترکیبی از چند سال سهام خود را بفروشند و سپس آن را کنترل کنند. شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازان در دهه‌ی هشتاد خورشیدی با خرید سهام شرکت مادر خود، موفق به ایجاد پدیده‌های سهامداری چرخه‌ای شدند، به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۱ اذعان کردند که ۴۲ درصد از سهام‌سایپا درون‌گروهی است. در ایران‌خودرو نیز شرکت‌های تابعه‌ای که ۶۰ تا ۱۰۰ درصد سهامشان متعلق به شرکت مادر است، درصد قابل توجهی از سهام ایران‌خودرو را در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ خریده‌اند.

پدیده‌ی «خودسهام‌داری» خودروسازان عمل به بلوکه‌شدن برخی از منابع آن‌ها در کارهای غیرتولید و غیرعملیاتی است. زیرا این منابع خودروسازان به‌جای سرمایه‌گذاری در پژوهش، انتقال فناوری، طراحی و توسعه ساخت داخل، صرف خرید سهام خود هستند!

به لطف وجود همین سهام تودلی؛ دولت به‌رغم مشارکت در دو خودروسازی بزرگ، قادر است مدیریت خودروسازان را بر اساس قوانین تجارت و قوانین جاری کشور تغییر دهد تا به‌صورت آنلاین‌ها آن‌ها را مدیریت و تصدیق کند. تا جایی که گروهی از کارشناس صنعت خودرو معتقدند. در صورت مشارکت سهام‌های تودلی به بخش‌های اختصاصی اختصاص داده می‌شود، معادله‌ای مدیریت خودروسازان تغییر می‌کند و چه سهامی را به خود اختصاص دهد و چه نکند، در هر. مدیریت به دست بخش خصوصی می‌افتد. زیرا این سهام‌ بلوک مدیریتی می‌شود و باعث می‌شود یک حقوق شخصی یا مدیریت حقیقی شرکت را در دست بگیریم که اکثریت با او باشد.

منبع خبر «» است و خبرگزاری پرس پرشیا در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 37167 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09359510666  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری پرس پرشیا مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری پرس پرشیا در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید