یکشنبه, ۶ فروردین ۱۴۰۲ / بعد از ظهر / | 2023-03-26
کد خبر: 36335 |
تاریخ انتشار : ۰۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۷ |
5 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

ترس از افزایش تورم که به‌نوعی در اقتصاد ایران نهادینه می‌شود و همیشه اقتصاد کشور را با مانع و تکانه‌ای که می‌کند، یکی از راه‌های افزایش استفاده از سوداگران مسکن است.

بیماری هلندی بازار مسکن را فلج کرده

انتخاب مسکن به‌عنوان یک دارایی، بیشتر از هر چیز به خاطر اطمینان‌بخشی از بازدهی آن در مقایسه با سایر دارایی‌ها است. در عین حال، ترس از افزایش نرخ تورم که به‌نوعی در اقتصاد ایران نهادینه شده است و همیشه اقتصاد کشور را با مشکل و تکانه مقابله می‌کند، یکی از موارد استفاده از سوداگرانه مسکن است.

در همین زمینه برخی از پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت احیای برجام، با کاهش انتظارات تورمی و نااطمینانی‌های اقتصاد، سطح قیمت مسکن در کوتاه‌مدت، چه به صورت واقعی و چه شاید حتی به صورت اسمی کم شود.

بدیهی است که مسکن به‌عنوان آخرین پناهگاه سنتی پس‌انداز می‌شود، در دوران تحریم‌های اخیر رشد قیمت قابل‌توجهی در مقایسه با بازدهی اجاره شده است. یعنی در این مدت نسبت قیمت یک متر مربع مسکن تهران نسبت به اجاره سالانه آن، از ۷/۱۵ در تابستان ۹۶، به ۴/۳۹ در زمستان ۹۹ رسیده و در پاییز ۱۴۰۰ هم در حدود ۳۲ قرار گرفته است.

به این ترتیب انتظار می‌رود در صورت احیای برجام، با کاهش انتظارات تورمی و نااطمینانی‌های اقتصاد، سطح قیمت مسکن در کوتاه‌مدت، چه به صورت واقعی (نسبت به تورم) و چه حتی شاید به صورت اسمی کم شود

بدیهی است که بازار مسکن مانند بازارهای مالی نیست که از اتفاقات لحظه‌ای اثر گرفته شود. در بازارهایی مانند چند لحظه تعهد می‌کنند اما در بازار مسکن، یک دو ماه طول می‌کشد، چون باید ملکی انتخاب شود، این امکان وجود دارد که چند هفته طول بکشد.

در چهار دهه آخر، قیمت مسکن با تغییرات زیادی بوده است. از این‌رو، دوره‌های تغییر می‌کنند، قیمت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در بازار مسکن و نوسانات منابع از آن در بازارهای مالی و اقتصادی برای آنها دارایی و سرمایه‌گذاری آنها اثربخش بوده است.

تقاضای مسکن چه برای تامین سرپناه و چه سرمایه‌گذاری، باعث شکل‌گیری الگوهای رفتاری متفاوت به منظور حفظ دارایی در برابر پوشش تورم برای ارائه شده است.

اینکه مسکن در چشم‌انداز میان‌مدت به کدام سمت می‌رود، به کیفیت سیاست‌گذاری پس از توافق احتمالی وابسته است. در صورت استفاده از پول‌پاشی در گذشته، سیاست‌گذاری به پول‌پاشی روی آورد و سیاست‌گذاری را تعیین کرد که کالاهای مصرفی را ارزان کند و هم‌زمان روند بودجه و نقدینگی تغییری نکند، نقدینگی کالا رشدیافته به سوی غیرقابل واردات (مثل مسکن) می‌رود و در میان‌مدت به عنوان بخشی می‌شود. از «بیماری هلندی»، باعث رشد فزاینده قیمت مسکن می‌شود.

حتما بخوانید : کشف خشکبار در آذرشهر
منبع خبر «» است و خبرگزاری پرس پرشیا در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 36335 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09359510666  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری پرس پرشیا مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری پرس پرشیا در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید