مدیریت مدیریت برنامه اجرای خود پیرامون عملیات «طرح جامع عفاف» را پس از چند جلسه هماهنگی با محمود احمدینژاد با عنوان «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» در سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵آغاز کرد.
مروری بر تاریخچه طرح جنجالی گشت ارشاد؛ از کمیته تا گشت نامحسوس
به گزارش خبر فوری، در روزهای متعددی از افراد گزارشهایی را درباره حضور گشت ارشاد در نزدیکی ایستگاههای مترو، پارک ها، مراکز خرید و برخی از خیابانهای خیابان و پر رفت و آمد مخابره کردند. کرده اند. در چند سال اخیر، حضور گشت ارشاد در روزهای گرم تابستان باعث ایجاد بحث های ایجاد در فضای مجازی شده است و موافقان و مخالفان این طرح با طرح های مختلف بحث های طولانی و نسبتاً تندی می باشند.
بیش از ۱۵ سال است که «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» را تصویب کرده و به اجرا درآمده و در این مدت فراز و فرودهای زیادی داشته است. اکنون بسیاری از نسل جوان از خود این پرسش را مطرح میکنند که امنیت اجتماعی یا همان گشت ارشاد از چه زمانی ایجاد شده است و چه تاریخی و عقبه دارد؟ در این گزارش قصد داریم مروری داشته باشیم.
در جدول زیر تاریخچه طرح ارتقای امنیت اجتماعی یا همان گشت ارشاد ذکر شده است:
طرح
سال
توضیح
منع ورود زنان به مراکز دولتی و نظامی
۱۳۵۹
این توسط مرحوم آیت الله ری شهری، رئیس دادگاه های انقلاب به تصویب رسید.
تصویب قانون مجازات اسلامی
۱۳۶۲
در بخشی از این آمده است که زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر می شوند به تعزیر تا ۷۴ ضربه شلاق شرعی می شوند.
طرح جدید مبارزه با بدحجابی از سوی وزیر کشور
۱۳۶۶
این طرح جستجو برای دسترسی به بدحجابان از کلیه امکانات دولتی و عمومی را سخت تر کند.
طرح مبارزه با منکرات و بدحجابی
۱۳۶۹-۱۳۷۰
بعد از تصویب این طرح، کمیته های انقلاب اسلامی که مسئول اجرای طرح منحل و در نهاد جدیدالتاسیس نیروی انتظامی ادغام شدند و از این پس، مسئول اجرای طرح مبارزه با مدیریت بدحجابی نیروی شد.
قانون جدید مجازات اسلامی و به روز رسانی احکام مربوط به حجاب و عفاف
۱۳۷۵
براساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، افراد بی حجاب، باید ۱۰ روز تا دو ماه زندان رفته یا جزای نقدی ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال بدهی. در این طرح، شلاق برای افراد بی حجاب ملغی شد.
رونمایی از طرح اسناد روشهای اجرایی گسترش حجاب و عفاف
۱۳۷۶
تاکید این اسناد انتقال مسئولیت مبارزه با بی حجابی از نیروی انتظامی سیم به نهادهای فرهنگی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد و صدا و ا و همچنین، برخی از وزارت خانه های مربوطه بود.
تصویب طرح جامع عفاف توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال پایانی ریاست جمهوری محمد خاتمی
۱۳۸۴
اجرای این طرح در دولت هشتم پیگیری نشد و به دولت نهم واگذار شد.
ارجاع طرح عفاف و حجاب از دولت به نیروی انتظامی و اتخاذ طرح ارتقای امنیت اجتماعی
۱۳۸۴-۱۳۸۵
نیروی مدیریت اجرایی برنامه خود پیرامون عملی کردن «طرح جامع عفاف» را پس از جلسه هماهنگی با محمود احمدینژاد با عنوان «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» آغاز کرد. با توجه به این که طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد، در کنار دولت قوه قضائیه، سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، نیروی مقاومت بسیج و… نیز حضور و مشارکت داشتند.
تصویب طرح امنیت اخلاقی توسط دولت و ادغام آن در طرح ارتقای امنیت اجتماعی
۱۳۸۹
این طرح به ویژه در سال ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ به شدت پیگیری شد و فعالیتش به اوج خود رسید.
تشکیل شورای اجتماعی عفاف و حجاب و امنیت اخلاقی در وزارت کشور
۱۳۹۲
بر اساس این طرح، وظایف بخش مدیریت به شورای عفاف و انتقال حجاب. نیروی انتظامی اعلام کرد، این نهاد با همکاری شورای اجتماعی عفاف و حجاب عمل خواهد کرد.
تصویب طرح گشت ارشاد نامحسوس
۱۳۹۵
بر اساس این طرح نیروی انتظامی، ۷ هزار مامور نامحسوس امنیت اخلاقی مزاحمت برای نوامیس، کشف حجاب در خودرو و صدای صوتی را به پلیس اطلاع می دهند.
آغاز طرح گشت زنی در فضای مجازی برای مبارزه با ناامنی اخلاقی و بدحجابی
۱۴۰۰
بر اساس این طرح نیروی انتظامی و پلیس فتا، کشف حجاب در فضای مجازی از آنجا که در زیرمجموعه ناهنجاریها قرار میگیرند، جرمگیری میشود و پلیس شروع به گشت زنی در فضای میکند تا این معضل را انجام دهد. از بین ببرد و متخلفان را تنبیه کند.